Alla inlägg den 30 mars 2009

Av Evelina - 30 mars 2009 20:12

Kan man verkligen gå och lägga sig kvart över åtta??? Har så förbannat tråkigt så kan ju lika gärna göra det...

Av Evelina - 30 mars 2009 18:40

"Män slår kvinnor, män nedvärderar kvinnor, dominerar dem, våldtar dem, trakasserar dem, dödar dem och sviker dem. Eller också skär de av deras könsorgan, tar livet av dem som nyfödda, tvingar dem att gå gömda bakom slöja, låser in dem, hindrar dem från att utbilda sig, ger dem sämre lön och mindre möjlighet att få makt. Vägrar dem att bli präster.

 Män föraktar kvinnor. Kvinnor som de tycker om, kvinnor som de upplever att de älskar, kvinnor som de vill bli älskade av, kvinnor som de vill bli respekterade av, som de vill leva sina liv med, som de aldrig vill bli svikna av. Underligt. Är kvinnligheten så hotande för män?" //Per Isdal (chefspsykolog vid Alternativ til vold i Oslo).


Idag hade vi en föreläsning som handlade om våld i nära relationer. Appappapp, vänta lite nu här! Det finns faktiskt kvinnor som utövar våld mot män också (hela 2 % av de anmälningar som görs om våld i nära relationer handlar om kvinnor som slår män, det du!). Så, då var det sagt också. Faktum kvarstår dock. Hur i helvete kan vissa män med att bete sig på detta vidriga sätt?! Det är ju för fan inte riktigt klokt!


Vidare menar Per Isdal att det var på grund av vår välkände Freuds okunnighet och fullkomliga brist på rättigheter och möjligheter för kvinnor som gjorde att man fick upp ögonen för detta problem. Freud menade att det var på grund av "universell kvinnlig penisavund" som kvinnor reagerade på orättvisa och förtryck. Men kyss mig! "Penisavund"?! Vad hade gubben i huvudet egentligen?


"De båda mest använda nedvärderande ord som män använder om kvinnor är ´hora´och ´fitta´. Det sistnämnda är särskilt egendomligt med tanke på vilken enorm dragningskraft det kvinnliga könsorganet har på män. Ordet betecknar ju något fint och vackert." //Per Isdal.

Ovido - Quiz & Flashcards