Alla inlägg under maj 2008

Av Evelina - 20 maj 2008 19:18

Hejsan!

Var i plugget idag på sista föreläsningnen innan tentan. Bara tanken på hur mycket det är vi måste plöja igenom nu den här veckan innan får mig att frenetiskt tugga naglarna till rötterna. Det är verkligen ingen nätt liten litteratur vi har att göra med! Nåväl, den ska ju tenteras och man har två val att välja på. Antingen så pluggar man stenhårt och räknar med att klara den eller så skiter man totalt i att plugga och satsar på omtentan i augusti istället. Det finns nog inget mellanting tror jag...


Efter föreläsningen stack jag och M till Skatås och sprang 5 km. Gick faktiskt bättre än väntat för mig med tanke på mitt högerknä. Började inte kännas förrän i sista backen.


Ikväll kommer "Gossip Girl", tjohoo! Gud, vad jag har längtat. Och så första semifinalen i Euorovision Song Contest såklart. Godisskålen á la extra large here I come!

Kramar



Av Evelina - 19 maj 2008 18:47

Vad är det som får oss människor att blunda för det uppenbart självklara? Vad är det som får oss att blockera och skjuta upp allt som är för smärtsamt att hantera? För innerst inne vet vi ju att det alltid kommer en stund då vi måste ta tag i det vi en gång för längesedan med låtsad likgiltighet ratade. Skillnaden är att nu kommer det med full kraft. Brutalt slår det sönder oss. Sliter, drar och river oss i små bitar, och vi kan inget annat göra än att bara låta det ske...

    Varför gör vi så här mot oss själva? Man ska inte leka med elden men varför låter vi elden leka med oss? Det håller inte i längden. Snart har vi anlagt en hel jävla skogsbrand och vem ska då komma och rädda oss?

   



Av Evelina - 18 maj 2008 15:18

1 timma, 49 minuter och 1 sekund kom jag in på! Kan bara säga att jag är asnöjd! Jag hade kanonsupport under hela vägen som definitivt ska ha all credd. Utan dem hade jag nog inte pallat det.

    Idag har jag typ sovit fyra timmar sammanlagt. Satt och snackade med N o/c till klockan sex på morgonen. Trevligt som vanligt men man blir ju naturligtvis lite seg dagen efter. Idag känner jag mig som en strandad val eller något annat lika exotiskt. Knäna tog stryk igår annars har jag faktiskt inte någon träningsvärk alls. Lite stel i ryggen bara. Har storstädat hela lägenheten nyss så nu är det skinande rent från topp till tå. Till och med toan fick sig en rejäl omgång. Funderar på att gå ut och ta en liten promenad. Måste mjuka upp lederna lite känner jag. Får väl bli en sväng runt tjärnet. Sen ska jag ta en pizza med J, det ska bli gott. Är ashungrig redan...


Kramar



Av Evelina - 17 maj 2008 11:34

Om fyra timmar och 50 minuter är det över! Hmm... Idag har jag typ inte gjort något. Jag har gått runt och varit nervös och inte lyckats ta mig för något. Funderade ett tag på att städa (för det behövs, dammråttorna har bosatt sig lite överallt just nu!) men la ner den tanken när jag kom på mig själv med att stå och dammtorka tv:n i typ en kvart. Jag är inte mig själv nu om man säger så.

     För att förringa tankarna en stund åkte jag till systemet för att handla lite till ikväll. Det gick alldeles utmärkt men när jag kom till ICA och skulle köpa lite bananer och en risifrutti så försvann mitt tillfälligt goda humör någonstan dit pepparn trivs jävligt bra. Vad är det för inkompetenta idioter de har satt i kassan?! Åh, *suck*. Jag skulle köpa ett 100-kort till bussen och stod och väntade i något som kändes som ett år innnan det var min tur. Anledning: En typ gjorde det smarta att växla en 500-lapp genom att trycka på en knapp så det bara forsade ut pengar ur växlingsautomaten. Tior, femmor och enkronor bara sprutade ut som värsta jackpot-maskinen! Som om det inte hade räckt så när det väl var min tur så säger de att man inte kan köpa 100-kort där! Jag var så jävla förbannad när jag gick ut att jag råkade knuffa till en tjock tant som, trots att jag bad om ursäkt, naturligtvis skulle muttra något om dagens ungdomar och stress m.m Vafan, är det med dagens samhälle egentligen! Vad är det för fel på att sätta upp någon slags skylt som informerar om att "Vi tyvärr inte säljer 100-kort till bussen och de som tror det kan gå till Munkebäcks Torg och köpa", eller något?!


Nä, ska ladda lite nu. Hörs någongång när jag orkar tala om hur det gick. Tjaoo!


P.S Volbeat är ett grymt band! "Mr and Mrs Ness" och "Riverqueen"...

Av Evelina - 16 maj 2008 21:08

Känner mig ensam! Äsch, måste ju ändå snart gå och lägga mig om jag ska orka runt det där jävla varvet imorgon. Idag var jag och hälsade på jobbet. De hade en liten fest tillsammans med förrådet. Det var faktiskt riktigt kul. Åt tacos och sjöng singstar nere i vagnhallen. (Obs! Jag drack inget för upplysnings skull. Måste ju återigen tänka på morgondagen...)


Nu sitter jag här hemma och har egentligen tusen saker som jag måste förbereda men jag orkar bara inte ta tag i det. Får väl bli panikpackning imorgon istället. Måste till systemet också. Får kolla deras öppetider sen. Ska ju till N imorgon efter springningen. Jag har förvarnat att jag eventuellt dyker upp i foppatofflor för mina fötter lär ju som vanligt svälla upp till typ tredubbel storlek.


"Don´t wanna live all by MYSELF! Tralala..."

Kram

Av Evelina - 14 maj 2008 21:04

Jag undrar ibland vad det är som får oss människor att hålla uppe motivationen i livet. För det är väl inte bara jag som insett att livet ibland är fruktansvärt tråkigt och intetsägande, eller? Vad är det som får oss att gå vidare i de gråa spår som leder oss framåt i livet?

    Personligen tror jag att det är hoppet och det faktum att vi, trots att vi stundtals befinner oss i situationer kantade av världens alla jävligheter, har något att se fram emot. Vi ger oss själva små belöningar. Detta tror jag är något som behövs för människans överlevnad. Hade vi inte haft hoppet så hade vi nog med all sannolikhet gått under. Vi hade drabbats av bipolärt affektiv syndrom (manodepressivitet) hela bunten. Självmordsstatistiken hade skjutit i höjden och de få själar som mot alla odds klarat sig från att fastna i det djupa depressionsträsket (antagligen känslokalla arbetsnarkomaner utan samvete) hade haft fullt upp med att leta gravplatser åt de stackare som inte gjort det.


Varför tar jag upp detta kan man ju undra? Jo, för idag har jag haft en så fruktansvärt tråkig dag så det finns inte. Pluggat hela dagen. Det jag såg fram emot var min underbart goda blåbärsglass som jag lovade mig själv att få ta på kvällen. Det var gott! Säkert ännu godare än den hade varit om jag inte gjort mig förtjänt av den...


Kramar

Av Evelina - 13 maj 2008 19:46

Ibland sker det otroliga! Jag blir fullkomligt trollbunden av en föreläsning. Det är i sådana stunder jag verkligen inser att jag valt rätt och det känns så himla bra. Det var i förmiddags som fenomenet stroke (slaganfall på redig svenska) fick alla mina sinnen att uppmärksamt engagera sig i allt som sades.

    Speciellt var det ett symptom som jag särskilt fäste mig vid, nämligen neglekt. Neglekt är en slags personlighetsstörning där man ser "världen i hälften". Man får en blödning eller infarkt på högra hjärnhalva som gör att man inte ser sin vänstra kroppshalva. Det intressanta är att om man säger till en person att lyfta på vänster arm så lyfter han/hon höger. De är alltså inte medvetna om att de har en vänster sida. Eller om man ber dem rita en klocka så ritar de inte en vanlig rund utan en halv med alla siffror utsatta. Det verkar helt sanslöst när någon berättar om det men faktum är att det existerar. Det kan inte vara helt lätt (milt uttryckt!).


Förutom denna underbara föreläsning så har jag suttit kvar på studietorget och pluggat lite. På vägen hem handlade jag lite mjölk och frukt och sen stack jag ut och sprang med mina nya springkläder. Fantastiskt sköna! Känns bra att jag har invigt dem en gång innan varvet. Igår såg jag och J på en mycket bra film (säkert en gammal klassiker som man varit för icke-kulturell för att se), "Gökboet". Måste säga att Jack Nicholson är hur grym skådespelare som helst. Han är expert på att se sådär lagom psykopatiskt ut.


Nu tänkte jag slappa lite framför tv:n (göra mig lite förtjänt av den onödigt dyra tv:licens som jag pliktskyldigt betalar...) och ta en kopp te och käka upp resten av godiset som blev över sen igår (det får ju inte förfaras!). Lägger mig nog tidigt idag.


Puss puss

Av Evelina - 12 maj 2008 08:41

Ska strax in på föreläsning om skallskador. Ska bli intressant. Idag har jag mycket på schemat:

* Ska plugga till 17.00 i skolan

* Ska köpa springkläder

* Ska köpa N:s födelsedagspresent

* Ska laga mat (pasta måste jag ju ladda upp med!)

* Om jag hinner ska jag springa en sväng också.


Får se om jag hinner med allt...

Kram

Ovido - Quiz & Flashcards