Alla inlägg under november 2008

Av Evelina - 7 november 2008 22:05

På tv just nu visas en pensionsreklam där de tar upp ämnet om det var bättre förr. "Förr fick man röka överallt, man fördelade arbetet annorlunda och man hade bara två tv-kanaler att välja mellan..." Känns den igen? Fick lite typ asjobbiga tankar förut där jag själv började fundera på om det var bättre förr. Jag tror att hjärnan har någon slags försvarsmekanism som gör att man tränger undan jobbiga upplevelser för jag kan inte komma ihåg en enda riktigt fruktansvärd händelse i min barndom. Kanske någon enstaka där jag varit jävligt rädd eller skitledsen men aldrig någon riktigt hemsk.


Förr tänkte jag inte lika mycket. Jag bara va. Levde i nuet liksom. Ibland känns det som att tankarna försöker äta upp mig innifrån, de kalasar på min själ... Ibland kan det vara riktigt svårt att få stopp på dem. Jag har några trix men vad gör jag när de inte längre hjälper?

Av Evelina - 7 november 2008 17:48

Om jag var ett pennfodral hade jag varit ett med svart skinn utanpå och med massa rosa flufftyg inuti. Jag hade haft ett litet silverfärgat kombinationslås och inuti hade det funnits massor med härliga glitterpennor och fina, doftande suddgummin. Det hade även funnits praktiska och bekväma blyertspennor med 0,7-stift som aldrig tog slut. Ja, det är nog jag, fast i pennfodralsformat.

    Jag kan nog verka tämligen hård och kantig, ibland kan jag nog till och med uppfattas som en jävla bitch. Lyckas man dock med att lirka upp mitt lilla kombinationslås så upptäcker man ganska snart att jag även är en väldigt mjuk person med mängder av känslor och som älskar att bli bekräftad och omtyckt. De personer som har kommit på den exakt rätta kombinationen till mitt lås kan jag nog räkna på ena handens fingrar. Ni andra som inte lyckats med detta; var glada. Det kan bli en ganska obehaglig upplevelse att få se så mycket rosa flufftyg på en och samma gång...


Man skulle även kunna likna mig med min bil (en röd Renault Clio). Om min bil inte får bensin kommer den inte vilja köra. Om jag inte får käk kommer jag bli oerhört grinig och vresig och totalvägra allt vad aktivitet heter. Får min bil inte olja kommer den inte starta. Om jag inte får smörjmedel i form av tillfredställda behov kommer jag definitivt inte vara så jävla medgörlig till saker. Om min bil inte blir tvättad och omskött då och då (det vill säga när jag vid sällsynta tillfällen får för mig att kavla upp ärmarna och dra fram högtryckstvätt och tvättsvamp) leder det till ökad risk för rost. Om jag inte får ta mig en välbehövlig dusch kommer jag lukta mysko och ingen kommer vilja umgås med mig, vilket senare troligtvis skulle resultera i ett eremitboende (och det vill jag ju inte!). Om min bil inte får bytt till vinterdäck så kommer det öka risken till avhalkning från vägen. Om jag inte får nya vinterskor kommer det leda till att jag kommer frysa om fötterna och således undvika att gå ut när det är kallt (jag kommer alltså bli en fet soffpotatis med byte av sängläge som maximal aktivitet). Ni hajar va?


Jag är hungrig och uttråkad. Vad gör man på en fredagskväll när man ska jobba dagen efter (10 timmar och en kvart dessutom)? Idag var jag i plugget frå 15-16.30, vi hade ett seminarium som skulle sammanfatta den gångna barnveckan som vi haft. Så där kul.

    Har köpt en Fars dag-present också. Förrförra året fick jag så jävla dåligt samvete eftersom jag glömde av denna dag. Inte för att jag tror att min farsa deppade ihop totalt bara för att han inte fick någon present men ändå. Jag kände mig mycket dum får jag erkänna.


Kram

Av Evelina - 6 november 2008 18:15

Hahahahaha! *Torkar tårar*. Ett stort jävla tack till den anonyma person som senast kommenterade min blogg. Har ett stort fett leende på läpparna som inte kommer försvinna i första taget. Tack!


Idag hade jag två intensiva föreläsningar om barn från 9-16. Huvudet kändes fan helt matt när man gick därifrån. Väl hemma orkade jag inte laga mat så jag tog och värmde en matlåda. Den senaste timman har jag försökt knåpa ihop mitt liv med mina praktiktider. Det är inte helt lätt att kunna pussla ihop två handledares schema, mitt jobb och fritid (den varan har man inte direkt blivit bortskämd med!). Ska dit på måndag i alla fall så får jag väl se hur det går. Egentligen ville de att jag skulle gå ena vecka med en handledare och den andra veckan med den andra, men det var bara totalt omöjligt och få ihop det då. Hoppas det går att lösa på mitt sätt annars får jag väl klona mig.


Usch! Mina tankar är jävligt jobbiga just nu. Får gå ut och försöka springa ifrån dem.


Kram


Av Evelina - 5 november 2008 20:23

Nu är jag äntligen hemma efter typ en miljon timmar i skolan! Har ätit något slags hopkok som jag trodde skulle bli gott, det blev det inte. Måste dra ner till servicebutiken och köpa mjölk, tre droppar räcker knappast till gröten imorgon. Kan bli lite torrt då kanske. Vad händer sedan då? Hmm... En dusch och så kanske lite tv. Fan, va tråkigt.


J, du är bäst! Din kommentar värmde mitt höstkylda hjärta.


Kram

Av Evelina - 5 november 2008 14:19

Sitter i biblioteket. Jag, E och M ska strax plugga om vätskebalansen, huh! Väntar på att vårt grupprum ska bli ledigt. Längtar tills jag är hemma, vad det nu finns där som är så jävla kul. Tror jag ska ta ett bad... Kanske sträcker mig till att ta en promenad också. Inte bra att anstränga sig för mycket!


Jag brukar läsa Dagens puss i Metro. Lika kul varje gång att läsa om andras kärleksförklaringar, (*snyft*).


Kram



...

Av Evelina - 4 november 2008 19:27

Idag har jag varit i plugget. På förmiddagen hade jag en föreläsning om pubertet och adolesens. Efter det träffade jag gruppen och höll på lite med arbetet. Vi hann dock inte så långt.

    Jag och I-M ska byta praktikplats. Genom en ren tillfällighet kom vi in på ett samtal gällande just praktikplatsen igår. Båda ska vara på MAVA men hon hade fått en plats på Östra och jag en på Sahlgrenska och eftersom vi ville tvärtom så bytte vi. Helt underbart!


Nu sitter jag och väntar på att min tvättstuga ska bli ledig. Jag var där inne för några minuter sedan och kollade om den kanske var ledig redan nu, men tji fick jag. Får gott ta och vänta 25 minuter till. Har varit ute och sprungit. Fan, när det är mörkt märker man inte hur jävla fort man faktiskt springer. Det är först efteråt man känner att man kanske borde ha tagit det lite lugnare. Idag har jag ätit en mindre god kycklingwok, man kan inte alltid lyckas.


Kram


P.S Till min senaste kommentar som jag ej brytt mig om att publicera för det var en tämligen idiotisk fråga enligt mig. Svar: ja, det var jag.

Av Evelina - 3 november 2008 17:45

Varje dag när jag cyklar poppar de upp en massa tankar som jag aldirg riktigt får tid att tänka över annars. Idag till exempel: När ett par, bestående av två personer med motsatt kön (alltså en kille-tjej, man-kvinna, gubbe-tant o.s.v.), ska korsa cykelbanan så är det alltid personen av det manliga könet som gör det kvinnliga könet uppmärksam på att det faktiskt finns cyklister och hejdar dem således från att bli brutalt påkörda. Varför är det alltid killen/mannen/gubben som gör detta? Jag har två teorier:

1. De har en medfödd beskyddarinstinkt som gör dem uppmärksamma på farliga saker i tillvaron (i detta fall cyklister), varvid de förhindrar en olycka genom att stoppa den ouppmärksamma tjejen/kvinnan/tanten genom att föra ut armen framför dem.

2. Tjejen/kvinnan/tanten tjötar så in i helvete mycket att det redan efter två minuter har slutat lyssna och då har möjlighet att fästa uppmärksamheten på annat än själva samtalet (som då brukar utgöras av en monolog från det kvinnliga könet).

Hmm... Jag har inte rikigt något som styrker någon speciell teori men det tåls att tänka på tycker jag.


Idag hade jag och min pluggrupp en träff med vår handledare gällande vårt arbete. Sammanfattning: vi har mycket bra material men vi behöver sortera in det lite bättre, ordna strukturen så att säga. Ska arbeta med det imorgon, får se hur det går.


Kram


P.S Till er killar som tydligt roas av att läsa min blogg: jag är INTE intresserad av någon just nu och ni ska fullkomligt skita i mitt sexliv! Det angår endast mig och ingen annan, frågor? M, vad jag har för förhållande till J har inte du med att göra. Om du är så jävla intresserad kan du väl fråga honom. Hoppas du får ett tillfredställande svar. Tack på förhand.

Av Evelina - 2 november 2008 09:32

God morgon! Idag har jag sovit i tolv timmar. Jag tror det var vad min kropp behövde. Nu ska jag ut och hjälpa farsan med taket på uthuset. "Vanligt hederligt kroppsarbete"... Jo, jag tackar! Jag skulle gärna vilja tvätta bilen också men det är ju så förbannat kallt ute! Får se hur det blir med den saken.


Ikväll ska vi på bio och se den nya Bond-filmen, vilket jag ser fram emot. Actionfilmer ska ses på bio tycker jag, undantag om man inte själv har ett hemmabiosystem hemma. Det är jag nog så långt ifrån som det går med min lilla Luxor-tv utan fjärrkontroll.


Nä, nu ska jag dra ut. Andas lite äkta lantluft.


Kram


P.S J, only for you babe! Ses snart...

Ovido - Quiz & Flashcards